קונוסים במילוי קצפת
שולי שולטן, מנהלת מעון פטיש
השתמשנו בבצק, חומר גמיש ונעים התורם רבות להתפתחות חושית תנועתית, רגשית ושכלית. הראנו לילדים את התהליך של אפיית בצק עלים מרצועות ארוכות יצרנו צורה על הקונוסים כך שכל ילד הסתכל מזווית אחרת, האחד פירש שזה דומה לגביע והשני חשב למשקפת. לאחר האפיה הילדים ראו כיצד הצורה שנעשתה על הקונוס יציבה, בסיום הכנתם של הקונוסים הילדים התחלקו לקבוצות להכנת הקצפת, הילדים מאוד נהנו למלא את המזלף בקצפת ולזלף את הקונוסים ולקשטם בדובדבנים ואבקת סוכר. חוויתם היתה גדולה שבכל מהלך המתכון התלוו טעימות רבות. השלב הבא לאחר סידור הקונוסים על המגש הוספנו פלחים של פרות הדר ופרות העץ המלאים בויטמינים ומתאימים לתקופת החורף וט"ו בשבט.

קונוסים במילוי קצפת עם דובדבנים ותוספת פרות העץ והדר.
הרכיבים:
1 קילו בצק עלים
2 קצפת צמחית
1 פודינג וניל
100 גרם דובדבנים מסוכרים
אבקת סוכר
זילוף שוקולד\מייפל
4\1 קילו תפוחים
4\1 קילו בננות
4\1 קילו תפוזים


אופן ההכנה:
פותחים את הבצק וחותכים לרצועות דקות וארוכות 
מלפפים על הקונוסים 
מניחים על נייר האפיה שבתבנית ומכניסים לאפיה בחום 220 מעלות למשך 20 דקות.
לאחר מכן מקציפים את הקצפות יחד עם הפודינג עד למרקם יציב.
כשהקונוסים מתקררים מזריקים את הקצפת לקונוסים
ומקשטים בדובדבנים ובזילוף שוקולד.


קינוח ותוספות:
פלחים של תפוחים, בננות ותפוזים.

זכרו: נהניתם ספרו לחברכם !

בסוף היום הילדים יצאו מרוצים ושמחים עם קונוס שהכינו במו ידיהם. 

גלרית תמונות
HyperLink